Liffey

A+ A A-

Els murs del Liffey quedaran més nets que una patena

Els murs del Liffey quedaran més nets que una patena Els murs verds del Liffey / Foto: Wikipedia

Durant les properes setmanes es procedirà a netejar els murs de granit que canalitzen el riu Liffey en el seu recorregut pel centre de Dublin i a retornar-los la glòria d’antany. Amb el pas dels anys s’hi ha acumulat una capa de color verd que marca el nivell màxim de la marea alta i que no agrada a alguns regidors de l’ajuntament; és per aquest motiu que han estat fent campanya a favor del projecte durant els darrers mesos.

En un primer moment la neteja es farà al tram que va de Heuston Station (Dublin 8) fins al pont Matt Talbot (Dublin 7 i 8) i tindrà un cost aproximat d’entre 10.000 i 15.000 euros; el projecte requerirà la contractació de personal eventual i no hauria d’afectar gaire el trànsit que circula pels molls atès que els treballs començaran a partir de les 8 del vespre.

Amb les parets netes i lluents s’espera que augmenti l’atractiu del Liffey i que els turistes decideixin visitar més les ribes del riu perquè, des de sempre, ha tingut l’únic rol de separar socialment el sud ric i el nord pobre. Ja fa uns anys que hi ha un creuer a l’estil “bateaux-mouches” parisencs però té l’horari limitat pel nivell de la marea i a més, la construcció d’un pont a l’alçada de Marlborough Street (Dublin 1) n’ha reduït temporalment l’itinerari.

Font: Evening Herald  

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.