Liffey

A+ A A-

Flanagan vs Barrett, més que paraules al Dáil

Flanagan vs Barrett, més que paraules al Dáil El diputat independent Luke "Ming" Flanagan / Foto: Luke "Ming" Flanagan

Després de com a mínim dos intents fallits per imposar un codi de vestir que, segons la norma de lliure interpretació que actualment regeix aquest assumpte, "ha de reflectir la dignitat de la institució", sembla ser que el Comitè de Procediments i Privilegis del parlament ja té gairebé enllestides les noves normes i no es donarà el dret de paraula a aquells que no vagin abillats amb camisa de coll, pantalons formals (els texans prohibits) i una jaqueta.

Els diputats més afectats seran alguns dels independents, com Luke "Ming" Flanagan o Mick Wallace, així com els membres de partits d’esquerra com People Before Profit i United Left Alliance. El poder de decidir qui va ben vestit i qui no el tindrà el Ceann Comhairle (president de la cambra), càrrec que actualment ostenta Seán Barrett.

D'altra banda es preveu que a la tornada de les vacances al mes de setembre el Dáil s’escalfarà amb la continuació de la guerra dialèctica entre Flanagan i Barrett. Durant els darrers dies, Flanagan, diputat per Roscommon i Leitrim Sud, s’ha esplaiat a través de Facebook i Twitter acusant Barrett d’exercir el seu càrrec d’una manera totalment esbiaixada i n'ha demanat la dimissió per incompetent.

En ser acusat d’haver trencat les normes del Dáil el mes passat per haver demanat explicacions a Barrett al passadís del Dáil, és a dir, fora de la cambra, Flanagan ha preguntat si aquesta norma no es té en compte al bar del parlament on Barrett va regularment a beure unes pintes amb altres diputats.  

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.