Liffey

A+ A A-

La nova TV Licence per a després de les eleccions

La nova TV Licence per a després de les eleccions Fulletó advertint de la presència d'inspectors (versió en gaèlic) / Foto: Liffey

Com que els contribuents irlandesos ja estan farts de pagar impostos, els de sempre i els de nova creació durant la crisi, i la imatge dels dos socis de govern no és gaire bona la nova taxa de radiodifusió que havia de substituir l'actual TV Licence gestionada per An Post no s'implementarà fins després de les eleccions, previstes per, com a molt tard, l'abril de l'any que ve.

Aquesta nova taxa serà una mesura d'adaptació a l'era dels dispositius digitals que de mica en mica han substituït l'aparell de televisió però que no atrauen la TV Licence, que actualment costa 160 euros i és de pagament obligatori per a tot aquell que tingui una tele, independentment de si la mira o no. La recaptació va destinada a finançar la radiotelevisió pública RTÉ, que ja fa anys que passa per dificultats econòmiques.

Així doncs i a l'espera de la nova taxa, que aniria una mica més enllà i seria d'obligat pagament per tots els habitatges independentment de si tinguessin tele o no, el govern farà tot el possible per a enxampar els que ara tenen tele però no paguen. Es calcula que els “teleevasors” fiscals defrauden uns 30 milions d'euros anuals, un import que si es recaptés milloraria molt la situació econòmica d'RTÉ.

Una de les mesures que prepara el govern és obligar per llei les empreses de televisió digital com UPC o Sky a facilitar la llista de clients per tal de creuar les dades de la TV Licence i fer aflorar alguns dels defraudadors. Fins ara l'únic control, dut a terme per An Post, ha estat fer visites porta a porta o enviar cartes amenaçadores però el resultat no ha estat gaire satisfactori.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/mdlS

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.