Liffey

A+ A A-

La discussió de l’aigua sembla que va fer venir set

La discussió de l’aigua sembla que va fer venir set Unes pintes reposant / Foto: Liffey

Cada any hi ha com a mínim una gran nit de discussió al Dáil, la cambra baixa del parlament, i l'any 2014 va ser la del 17 de desembre, quan es va debatre i votar la controvertida Water Services Bill, la proposició de llei que obligarà els ciutadans a pagar pel consum d'aigua. En aquest tipus d'ocasions es dispara la venda de begudes alcohòliques al bar i el passat 17 de desembre no va ser cap excepció.

Així doncs i segons s'ha sabut mitjançant la Llei de Llibertat d'Informació, la "nit de l'aigua" va ser més aviat una nit de la cervesa atès que en total van demanar-se 440 pintes, 301 de Guinness i 139 del tipus lager, és a dir, Heineken, Budweiser i Carlsberg. La discussió va durar unes 40 hores i la cambra compta amb 166 diputats.

La xifra de venda va enfilar-se fins als 7.461 euros, 563 euros més que la nit estel·lar de l'any anterior, quan al juliol es va debatre la proposició de llei sobre la Protecció de la Vida durant l'Embaràs; aquella sessió va durar fins les cinc del matí i va tenir el moment àlgid quan tornant d'una pausa una diputada va seure a la falda d'un diputat, episodi conegut com a "lapgate", que després va reconèixer que havia begut. En ambdós casos la majoria governamental va fer tirar endavant les proposicions de llei.

Font: Herald

URL curta: ves.cat/maT6

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.