Liffey

A+ A A-

El PSNI deté Gerry Adams arran del cas McConville

El PSNI deté Gerry Adams arran del cas McConville Gerry Adams a l'exterior del Dáil / Foto: Sinn Féin via Flickr

La policia nord-irlandesa (PSNI) va arrestar ahir al vespre Gerry Adams després que el líder del Sinn Féin es presentés voluntàriament a una comissaria de Belfast a fi de ser qüestionat per la seva possible implicació en el segrest, assassinat i desaparició de Jean McConville al desembre del 1972.

Fins ara no hi ha hagut cap condemna en relació amb aquest cas però després que un jutge autoritzés l'entrega al PSNI d'unes gravacions enregistrades al Boston College, realitzades en el marc d'un projecte sobre el conflicte nord-irlandès i amb la promesa feta als participants que no es farien públiques fins que els protagonistes haguessin mort, el cas podria prendre una nova direcció i afectar a algunes figures del moviment republicà. En aquest sentit fa unes setmanes ja van arrestar el veterà Ivor Bell, de 77 anys, a qui també es relaciona amb aquest cas.

McConville, vídua i mare de deu fills, era una dona d'origen protestant convertida al catolicisme que vivia en un barri catòlic de Belfast i de qui es creia que passava informació a l'exèrcit britànic. L'IRA no va reconèixer el seu assassinat fins al 1999 i les seves restes mortals van ser descobertes per casualitat l'any 2003 a la platja de Shelling Hill, al comtat de Louth, fronterer amb Irlanda del Nord i d'on ara Gerry Adams és diputat al Dáil.

Poc abans de començar a declarar, Adams va recordar que mai no havia amagat la seva relació amb l'IRA però que no tenia res a veure amb el cas McConville i va denunciar que trobava sospitós que el cas sorgís en ple període electoral (hi ha comicis locals i europeus el proper 23 de maig). També Mary Lou MacDonald, número dos dels republicans i cara visible del partit a Dublin, va afirmar que la detenció s'havia dut a terme per tal de danyar la imatge d'Adams i del Sinn Féin.

URL curta: ves.cat/ktr6

Foto original

 

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.