Liffey

A+ A A-

Esborren el Che perquè molesta als nord-americans

Esborren el Che perquè molesta als nord-americans El mural amb la cara del Che a Kilkee / Foto: Donal Barrett via Twitter

Operaris del Clare County Council han esborrat el mural amb la cara del Che Guevara que hi havia en una paret a la platja de Kilkee després que alguns turistes nord-americans haguessin decidit de marxar com a protesta. L'acció ha rebut les crítiques de l’ajuntament la població perquè a l’abril s’havia acordat d’esborrar-lo però un cop acabat el festival dedicat al Che que celebrarà la seva tercera edició d’aquí a unes setmanes.

El festival, anomenat Che do Bheatha (Che per sempre), commemora el pas del revolucionari argentí per Kilkee l’any 1961 quan l’avió que el duia de Moscou a l’Havana va fer una escala tècnica a l’aeroport de Shannon que va allargar-se més del compte per problemes mecànics de l’aeroplà de Cubana de Aviación.

El Che i el seu seguici van aprofitar per visitar la zona i van allotjar-se a l’Hotel Marine; al bar de l’hotel va coincidir amb l'artista irlandès Jim Fitzpatrick que, 7 anys més tard i a partir d'una foto d'Alberto Korda, va dissenyar la imatge amb la cara del Che que va convertir-se en un dels productes de marxandatge més comercialitzats de la història.

Com diu la Cambra de Comerç de Kilkee, criticant la decisió d’esborrar el mural i les queixes dels seus detractors, el festival no té res de polític sinó que és un esdeveniment de cultura sud-americana. Per la seva banda, el Clare County Council ha justificat l’acció dient que el mural no complia amb la normativa legal

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/hlN1

Foto original

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.