Liffey

A+ A A-

O tot o res, l’estiu irlandès a mans de Sant Swithin

O tot o res, l’estiu irlandès a mans de Sant Swithin Santuari dedicat a Sant Swithin a la Catedral de Winchester / Foto: Wikipedia

Diu la tradició que si plou per Sant Swithin, el 15 de juliol, també plourà durant els següents 40 dies i 40 nits, bàsicament, que s’haurà acabat l’estiu tot i que aquest any a Irlanda encara no ha començat. Segons la previsió meteorològica per a avui els que ho tenen pitjor són els del nord on, si bé no plourà durant tot el dia, s’hi esperen ruixats esporàdics de forta intensitat.

Per a la resta de l’illa la cosa pinta millor amb temps sec i assolellat malgrat que, com sempre passa amb la informació facilitada per Met Éireann, no es descarta algun ruixat dispers (scattered shower) per aquí i per allà. Però per als tres primers dies de la setmana s’espera que una pertorbació atlàntica escombri Irlanda d’oest a est éssent dimarts i dimecres els dies en què la pluja caurà amb més força.

Sant Swithin va ser bisbe de Winchester (Anglaterra) i va morir l’any 862. Quan era al seu llit de mort va demanar de ser enterrat a la banda nord de la catedral de la ciutat perquè d'aquesta manera la dolça pluja cauria sobre la seva tomba. Així va ser en un primer moment però al cap d’uns anys, més concretament el 15 de juliol del 971, els monjos van pensar que aquell no era el lloc més adequat i van traslladar el cos a un santuari dedicat a ell dins de la catedral. La llegenda diu que va ploure intensament durant 40 dies i 40 nits, fet que va ser atribuït al malestar generat al bisbe.

Font: Irish Examiner

Foto original

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.