Liffey

A+ A A-

Intentaran recuperar el vell tramvia de Howth

Intentaran recuperar el vell tramvia de Howth El vell tramvia de Howth enfilant el cim / Foto: Wikipedia

La península de Howth (nord de Dublin) podria tornar a veure tramvies circulant com ja passava des del 1901 quan 10 vehicles de la Hill of Howth Tram Road Company feien un trajecte de poc més de 7 km des de Sutton fins al cim del cap de Howth però l’any 1959 el tramvia número 9 va transportar el seu darrer passatger i aquí es va acabar la història. És precisament el 9, amb capacitat per a 73 passatgers asseguts i construït el 1902, que els membres del Museu del Transport de Howth han estat restaurant durant els últims 20 anys i que podria tornar a funcionar en un futur proper.

Per a la futura línia hi ha dues opcions: la més econòmica i ràpida seria fer un recorregut d’uns 400 metres utilitzant travesses en desús i raïls d'acer amb el tramvia tirat per cavalls. L’altra opció consistiria en un recorregut més llarg i amb catenària, l’únic inconvenient seria el cost, estimat en 2 milions d’euros. A banda de l’atractiu del tramvia en sí també hi hauria la vista tant cap al mar com cap a la badia de Dublin.

La capital irlandesa va recuperar el tramvia l’any 2004 amb l’entrada en servei de dues línies i se’l coneix com a Luas, que vol dir velocitat en gaèlic. Com en moltes altres ciutats europees la xarxa de tramvies dublinesa va desaparèixer a causa del boom dels vehicles privats però moltes de les vies que van deixar de ser utilitzades l’any 1949 continuen sota l’asfalt.

Font: Irish Independent

Foto original

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.