Liffey

A+ A A-

Influencers britànics parlaran bé dels bolets irlandesos

Influencers britànics parlaran bé dels bolets irlandesos Paquets de bolets irlandesos / Foto: Liffey

Bord Bia, l'agència estatal que promociona el sector alimentari irlandès, vol promocionar el consum de bolets i hi destinarà dos milions d'euros per a una campanya de màrqueting, els diners de la qual sortiran majoritàriament de fons europeus. El contracte ha estat atorgat a la londinenca Kinded Agency, que ja té experiència amb els aliments irlandesos després d'haver dissenyat una campanya de promoció de la patata.

Pel que fa als bolets, el contracte estipula que dels dos milions d'euros de pressupost, 120.000 euros s'hauran de destinar a pagar els honoraris de vint influencers britànics a les xarxes socials, que hauran de fer veure que en saben molt de bolets, afirmant a bombo i platerets que són molt beneficiosos per a la dieta i que fins i tot penjaran receptes que tinguin aquest ingredient com a complement, recomanant-lo al segment femení, que sembla que, segons diversos estudis, és el que continua fent la compra.

Malgrat l'escepticisme d'alguns respecte a la utilitat dels influencers, un estudi de l'operadora de telefonia mòbil Three va revelar que aquests gurús de les xarxes tenen un gran impacte en les vendes, sobretot entre els usuaris més joves. En aquest sentit, un 38% del grup d'edat de 16 a 34 anys va respondre que havia comprat un producte seguint el consell d'un influencer; al grup 35-43 anys el percentatge va ser del 35%.

Amb tot, els bolets representen un 40% dels noranta milions d'euros en exportació d'hortalisses produïdes a Irlanda, majoritàriament cap al Regne Unit, amb el risc que això suposa pel Brexit i que ja va fer tancar una explotació a Tipperary l'estiu del 2016; així doncs, s'espera que la campanya reforci el mercat britànic. Una altra preocupació de Bord Bia és la baixada de vendes en la franja d'edat dels més joves de 35 anys i és que sembla que menjar bolets sigui una cosa de gent gran.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.