Liffey

A+ A A-

Seán Quinn tornarà a jugar a la ruleta russa

Seán Quinn tornarà a jugar a la ruleta russa Antiga oficina de Quinn Insurance a O'Connell Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

El qui va ser considerat com l’home més ric d’Irlanda, Seán Quinn, va ser declarat en fallida l’any 2015 després que s’enganxés els dits de mala manera quan va esclatar la bombolla immobiliària; es calcula que el seu deute era d’uns 3.600 milions d’euros. Quinn va ser un dels molts cowboys del boom que van jugar molt fort pensant que la bonança duraria per sempre, una sensació que, sumada a la barra lliure creditícia, va fer que s’atorguessin préstecs a tort i a dret, sense tenir en compte el risc.

En el cas de Quinn, l’Anglo Irish Bank li prestava diners i ell els invertia en accions del banc amb les mateixes accions com a garantia. Quan les accions tenien un valor alt tot eren flors i violes però quan el setembre del 2008 l’Estat va nacionalitzar el banc, el seu valor era nul, per la qual cosa va ser el contribuent el qui va haver de fer front a les pèrdues atès que amb la venda dels actius de les seves empreses, que incloïen hotels, assegurances, ciment, construcció o vidre, no n’hi havia prou per pagar els creditors.

Ara, només dos anys després de sortir del període de fallida, que va ser reduït de dea a tres anys i durant el qual el “fallit” ha de destinar bona part dels ingressos a repagar el deute, Quinn ha endegat una empresa que es dedicarà a les apostes, QuinnBet, que permet de fer apostes en diversos esports, sobretot els més populars a Irlanda com cavalls, gossos i GAA.

L’empresa està destinada bàsicament a Irlanda i el Regne Unit, el seu mercat natural, i obrirà un casino virtual d’aquí a unes setmanes. Un dels símbols més reconeixibles, que recorda l’antic imperi de Quinn, és la lletra Q. El que tampoc canvia respecte al passat és l’estructura organitzativa, amb la majoria de cadires del consell d’administració essent ocupades pels membres de la família.

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/2v0EyPP

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.