Liffey

A+ A A-

Cotxes donats de baixa al Regne Unit a mansalva

Cotxes donats de baixa al Regne Unit a mansalva Un hodòmetre, o comptaquilòmetres / Foto: Wikipedia

Alguns dels concessionaris més importants d'Irlanda han alertat el govern que el mercat de cotxes de segona mà ha esdevingut un cau de marxants sense escrúpols que han aprofitat l'afebliment de la lliura esterlina després del vot favorable al Brexit per posar a la venda automòbils del Regne Unit que són un autèntic perill per a la seguretat viària.

En aquest sentit, els venedors han trucat el quilometratge dels vehicles i després els han portat a passar la ITV; d'aquesta manera sembla com si les autoritats donessin per bona la xifra que apareix al comptaquilòmetres i queda tot més arreglat. Algunes vegades la reducció de quilòmetres no és el problema principal sinó que el cotxe havia tingut un accident greu al Regne Unit que havia obligat a donar-lo de baixa.

Els concessionaris han demanat al govern que posi ordre al sector però les autoritats irlandeses han respost que no poden fer res per aturar aquest comerç entre Irlanda i el Regne Unit fins que no es materialitzi el Brexit. De tota manera, ja s'ha començat a fer controls sorpresa en alguns concessionaris sospitosos.

Una altra conseqüència d'aquest augment de les importacions de cotxes de segona mà britànics, que ha estat d'un 68% des del passat mes de juny, és que ha baixat la venda de cotxes nous després d'uns quants anys d'augments. Amb relació al mateix mes de l'any passat, aquest febrer la venda es va reduir un 21% i al març un 7,6%.

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/2paUdvL

Foto original

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.