Liffey

A+ A A-

Guerra de xifres entre Tesco i els empleats en vaga

Guerra de xifres entre Tesco i els empleats en vaga Piquet al Tesco de Phibsboro, Dublin 7 / Foto: Tesco Workers Together via FB

Des del dia 14 alguns establiments de la cadena de supermercats Tesco s'han vist afectats per una vaga que, si bé no ha suposat el tancament dels locals, sí que ha provocat una disminució de la clientela, que s'ha solidaritzat massivament amb els vaguistes. També personatges coneguts i polítics, majoritàriament d'esquerres, com la diputada del Sinn Féin Mary Lou McDonald (foto), hi han mostrat el seu suport.

Que la vaga té un impacte en la venda és un fet evident i s'ha pogut veure clarament en establiments afectats com el de Phibsboro (Dublin 7), que s'hi va afegir divendres passat i que ja aquell dia a la tarda, una hora i dia en què normalment està ple de gent que hi va a fer la compra del cap de setmana, estava totalment buit.

El motiu de la vaga és que Tesco vol canviar les avantatjoses condicions dels aproximadament 250 empleats que van signar el contracte abans del 1996, que és quan la cadena britànica va desembarcar a Irlanda, fet que implicaria retallades salarials de fins a un 20%.

Segons l'empresa, la clientela ha ignorat la crida dels vaguistes a anar a comprar a algun altre lloc, amb piquets recomanant d'anar a la competència, i ha assegurat que durant el cap de setmana hi va haver 45.000 persones que van anar a comprar en algun dels seus establiments; per contra, els vaguistes, majoritàriament afiliats al sindicat Mandate, asseguren que la venda s'ha reduït un 80%.

URL curta: bit.ly/2lFllBK

Foto original

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.