Liffey

A+ A A-

Lidl titlla Tesco d'objector en sèrie a la seva expansió

Lidl titlla Tesco d'objector en sèrie a la seva expansió El Lidl de Moore Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

Les cadenes de supermercats alemanyes Lidl i Aldi continuen guanyant terreny gràcies a la seva expansió amb l'obertura de nous establiments arreu del territori i sumades ja arriben al 23% de quota; això inquieta molt Tesco, el gegant britànic que durant molts anys va ser líder indiscutible però que ara ocupa la segona posició. El líder des de fa un any i mig és SuperValu gràcies a haver comprat Superquinn l'any 2011 i haver unificat les dues marques l'any 2014.

En la guerra sense quarter que viu el sector sembla que Tesco és qui té l'orgull més ferit i intenta posar bastons a les rodes dels seus competidors. En aquest sentit i segons ha denunciat Lidl, la cadena britànica es dedica a presentar al·legacions a qualsevol permís d'obertura sol·licitat per Lidl [també per Aldi] tot i que darrerament no ha tingut sort i An Bord Pleanála, l'ens encarregat d'atorgar permisos, ha donat el seu vistiplau per a obrir una botiga de Lidl a Drogheda (Comtat de Louth) i una altra d'Aldi a Leixlip (Comtat de Kildare).

De tota manera Tesco continua batallant i ara ha presentat al·legacions a la sol·licitud de permís de Lidl per a obrir establiments a Ardee (Comtat de Louth) i Edenderry (Comtat d’Offaly), per qual cosa es confirma el que Lidl va escriure en la correspondència enviada a An Bord Pleanála durant l'estira-i-arronsa per a obrir a Drogheda: “que Tesco és un objector en sèrie als plans d'expansió de Lidl intentant retardar l'obertura dels establiments i fent-ho amb una motivació vexant, frívola i anticompetitiva”.

Per la seva banda, Tesco va mostrar el seu desacord a definir les objeccions com a frívoles o vexants. I l'inspector d'An Bord Pleanála que va estudiar el cas va afirmar que tot i que hi havia un element anticompetitiu, les objeccions tenien la seva base, assegurant que no creia que fossin presentades a fi d'endarrerir l'obertura d'establiments.

Durant els anys 2014 i 2015 Tesco va presentar sis al·legacions contra les cadenes alemanyes, de les quals en va guanyar quatre. El criteri seguit pels britànics és oposar-se a l'obertura de botigues de Lidl i Aldi allà on ja hi hagi un Tesco.

Font: Irish Independent 

URL curta: bit.ly/2ewsssz

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.