Liffey

A+ A A-

Apple podria obrir botiga a l’edifici on hi havia el Clerys

Apple podria obrir botiga a l’edifici on hi havia el Clerys L'edifici on hi havia el Clerys / Foto: Liffey (arxiu)

L'edifici que durant diverses dècades van ocupar els icònics gran magatzems Clerys a O'Connell Street (Dublin 1) podrien anar d'un extrem a l'altre, passant de ser un bastió del conservadorisme a un de la tecnologia més avançada, si es confirma el rumor que apunta cap a Apple com a nou inquilí. De moment, la multinacional de la poma no ho ha confirmat i s'ha limitat a respondre al diari Irish Times que no ha anunciat cap obertura per a aquesta ubicació.

Durant els darrers mesos, aquest edifici propietat de l'empresa de gestió immobiliària OCS Property, ha atret l'interès de diverses firmes amb un model de negoci basat en tenir grans botigues als principals eixos comercials de ciutats importants com és el cas d'Sports Direct, que ven roba esportiva en grans establiments com el del comercialíssim Oxford Street de Londres.

Clerys era tota una institució al centre de Dublin però va ser víctima d'una jugada especulativa a dues bandes: Natrium Consortium va comprar OCS Holdings, empresa matriu formada per dues societats legalment independents, OCS Property, propietària del valuós edifici, i OCS Operations, que gestionava l'activitat ordinària de la botiga.

Així doncs, Natrium es quedà amb l'edifici i amb el deute del negoci però en ser dues societats independents una no era responsable del deute de l'altra. OCS Opreations, que acumulava uns quants milions de deute, va ser liquidada i serà el contribuent qui es faci càrrec d'una part del passiu, com pagar les indemnitzacions als treballadors, mentre que OCS Property podrà fer el gran negoci amb l'edifici.

URL curta: bit.ly/1MOhf38

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.