Liffey

A+ A A-

L'ajuntament manté el peatge de l’East-Link Bridge

L'ajuntament manté el peatge de l’East-Link Bridge El peatge de l'East-Link Bridge / Foto: Liffey

Malgrat que la concessió de 30 anys atorgada a l'empresa National Toll Roads (NTR) va acabar el proppassat 31 de desembre, el peatge de l'East-Link Bridge continuarà cobrant 1,75 euros als automobilistes que creuen el Liffey utilitzant aquest pont, que és el darrer abans de la desembocadura del riu a la badia de Dublin.

El nou propietari de la infraestructura és l'ajuntament de Dublin, que l'any passat va decidir de mantenir el peatge a fi de costejar els treballs de manteniment que requereixi el pont en el futur. Durant aquests 30 anys, l'acord a tres bandes entre NTR, l'ajuntament i el Port de Dublin els ha reportat molts ingressos. Per exemple el benefici per al 2013 va ser de 4,2 milions d'euros.

De tota manera no tothom està d'acord en mantenir l'import actual i el regidor municipal Naoise Ó Muirí ha demanat que es rebaixi el preu un 75%; així, els ingressos només servirien per a cobrir els costos de manteniment, estimats en 200.000 euros anuals. Ó Muirí assegura que és injust mantenir el peatge per a satisfer l'afany recaptatori perquè el pont ja està pagat.

A més hi ha el greuge comparatiu amb Cork, on el túnel Jack Lynch, que des del 1999 passa per sota el riu Lee i que va suposar una inversió multimilionària, no és de peatge.

Font: The Journal.ie

URL curta: ow.ly/WRAiJ

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.