Liffey

A+ A A-

Els mòbils podrien fer desaparèixer els parquímetres

Els mòbils podrien fer desaparèixer els parquímetres Un parquímetre al centre de Dublin / Foto: Liffey

L'èxit assolit entre els automobilistes de Dublin pel sistema “Park by Phone”, que consisteix en indicar via mòbil el carrer i número on es deixa el cotxe aparcat i la durada, podria fer que aquesta manera de pagament s'estengui a la resta de ciutats on s'ha de pagar per aparcar en alguns carrers. Aquest sistema reporta un marge de benefici molt més alt i això faria augmentar la caixa de moltes administracions locals.

La raó del canvi de mètode no només seria per raons de comoditat, puix que no s'hauria d'anar fins al parquímetre i haver de tenir monedes, sinó que també hi hauria l'aspecte del cost per la instal·lació i el manteniment. En aquest sentit, un estudi dut a terme per l'ajuntament de Cork ha determinat que el cost de gestionar un sistema via mòbil seria d'uns 70.000 euros anuals mentre que un de parquímetres en costaria 200.000. A més, instal·lar 100 parquímetres tindria un cost inicial d'uns 600.000 euros.

De fet, Cork és una de les poques grans ciutats que no té un sistema d'estacionament que cobreixi una àmplia àrea de la ciutat i és que una prova pilot realitzada l'any 2010 va concloure que es generarien pèrdues. Però ara, amb les possibilitats que ofereix el “Park by Phone”, l'ajuntament de Cork podria ampliar la zona d'aparcament de pagament i així, a banda de tenir uns ingressos extra, podria incentivar la gent a utilitzar el transport públic.

Font: Irish Independent

URL curta: ow.ly/WIHZ9

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.