Liffey

A+ A A-

Espiral de diner fàcil a AIB per a qui vagi a l'Eurocopa

Espiral de diner fàcil a AIB per a qui vagi a l'Eurocopa Quan AIB tancava oficines arran de la crisi / Foto: Liffey

S'ha acabat la crisi, la República d'Irlanda s’ha classificat per a l'Eurocopa 2016, tot és gresca i xerinola i sembla que els errors del passat no han servit per a aprendre la lliçó. Així doncs, l'entitat AIB, potser arran de l'eufòria desfermada per haver començat a tornar el deute contret amb l'Estat a l'inici de la crisi per tal de no fer fallida, ha estat al centre de la polèmica pels seus préstecs als afeccionats irlandesos que vulguin seguir els nois de verd l'estiu que ve.

En aquest sentit AIB ofereix préstecs de 1.000 fins a 30.000 euros perquè no manqui de res a tots aquells que facin el periple per França; els diners s'haurien de tornar en un termini d'entre un i cinc anys a un interès de gairebé el 10%. Tot i que aquests tipus de préstecs, per a imports petits a tornar en poc temps, són més habituals a les Credit Union, AIB s'ha embarcat en una espiral prestatària que ha fet saltar les alarmes a l'Associació de Consumidors d'Irlanda (ICA).

L'ICA ha demanat al Banc Central que posi una mica d'ordre a fi d'evitar que es repeteixi la història de diner fàcil que va dur el país a la fallida. Per a un responsable de l'organització de consumidors, fer un viatge que tingui un cost de 30.000 euros és més propi d'haver guanyat un premi més que no pas d'unes vacances que hom s'ha de pagar de la seva butxaca.

Per la seva banda AIB ha assegurat que totes les sol·licituds han de passar l'anàlisi de crèdit habitual i ha anticipat que la majoria de préstecs estaran a la banda baixa de l'escala d'imports. Al web del banc anuncien que la sol·licitud es pot fer online i que la resposta es rep en un període de tres hores.

Font: Newstalk

URL curta: ow.ly/W3jyV

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.