Liffey

A+ A A-

AIB comença a tornar els diners del seu rescat

AIB comença a tornar els diners del seu rescat Placa en una oficina d'AIB / Foto: Liffey

El Mecanisme Únic de Supervisió (MUS), un invent que ha permès al Banc Central Europeu de controlar totes les entitats bancàries de la Zona Euro, ha donat el seu vistiplau a AIB per a començar a retornar els diners que li va prestar l'Estat irlandès l'any 2009 a fi de no fer fallida, 20.800 milions d'euros en total. La injecció de diners va ser en forma de compra d'accions ordinàries via ampliació de capital, preferents i deute.

Des de llavors el banc forma part del nombrós grup d'entitats nacionalitzades, atès que l'Estat és propietari del 99% de les accions, però el govern s'ha mantingut al marge de la gestió i només ha alçat la veu en comptades ocasions, com quan va obligar el banc a limitar el salari del director general a 500.000 d'euros anuals.

Aquest vistiplau del MUS és per a retornar 3.300 milions d'euros i el primer pagament, que tindrà lloc en els propers dies, serà per un import de 1.700 milions; servirà per a redimir una part de les accions preferents emeses l'any 2009. D'aquí a uns mesos es farà un segon pagament, de 1.600 milions d'euros, relacionat amb títols de deute. Ambdues operacions hauran d'obtenir l'aprovació de la Junta d'Accionistes, que serà un simple tràmit puix que el govern té la majoria de les accions.

Font: Newstalk i The Journal.ie

URL curta: ves.cat/mgtt

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.