Liffey

A+ A A-

El preu d’aparcar a Dublin confirma el tòpic nord-sud

El preu d’aparcar a Dublin confirma el tòpic nord-sud Un parquímetre al centre de Dublin / Foto: Liffey

Un dels tòpics més estesos de Dublin és que el riu Liffey a banda de dividir la ciutat físicament també ho fa socialment, essent el sud considerat com la part rica i el nord la treballadora. Fa unes setmanes un estudi d'una empresa asseguradora, a partir del valor dels objectes assegurats, també va confirmar el tòpic nord-sud.

Pel que fa als aparcaments privats els tres més cars estan situats a Dublin 2, és a dir, la banda sud del centre de la ciutat; encapçala la classificació el Q-Park Setanta de Molesworth Street, a tocar del Parlament, que cobra 4 euros l'hora; a continuació hi ha el del Trinity College a 3,50 euros l'hora i en tercera posició, a 3,40 euros l'hora, se situa l'aparcament del Royal College of Surgeons, a Saint Stephen's Green. Per contra, a la banda nord (Dublin 1) es paga 3 euros al Q-Park de Marlborough Street i només 1,50 euros al de Connolly Station.

Amb relació a l'aparcament al carrer hi ha tres preus diferents segons la zona i el criteri que s'aplica és la demanda. Així doncs, en zones molt cèntriques amb poca oferta i molta demanda la tarifa és de 2,90 euros l'hora, en zones de demanda mitja 2,40 euros i on hi ha demanda baixa es fa pagar 1,60 euros. En qualsevol cas no es pot aparcar el cotxe en un mateix lloc per un període superior a les tres hores.

Font: Newstalk

URL curta: ves.cat/mfE5

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.