Liffey

A+ A A-

Previsió de tardor calenta al camp de la telefonia mòbil

Previsió de tardor calenta al camp de la telefonia mòbil El logotip de 3 on abans hi havia el d'o2 / Foto: Liffey

La compra d'o2 per part de Three, fent desaparèixer un actor del mercat, semblava que faria pujar les tarifes però l'entrada de dues noves companyies obligarà les tres grans empreses que actualment dominen el sector (Vodafone amb un 37% de quota, Three amb un 33% i Meteor amb un 20%) a espavilar-se i es preveu que la propera tardor serà força calenta amb una guerra sense quarter per conservar la clientela i alhora pispar-li-la a la competència.

A l'agost engegarà iD, la marca de telefonia mòbil de Dixons Carphone, és a dir, la fusió entre Dixons, una cadena de venda de tot tipus d'aparells electrònics, i The Carphone Warehouse, que ven telèfons mòbils. De moment no ha informat sobre tarifes però la sucursal al Regne Unit té ofertes d'iPhone gratuït amb un contracte de 30 euros mensuals.

Segons un estudi realitzat per iD, el 65% del mercat irlandès és de prepagament, un tipus de relació comercial que no obliga a romandre amb l'operadora si es vol canviar d'un dia per l'altre; en aquest sentit, l'estudi revela que n'hi ha prou amb una bona oferta per a fer el salt i que molts consumidors no estan contents amb el servei que reben actualment.

L'altre nou actor és UPC, que de moment només ofereix serveis de televisió per cable, telefonia fixa i internet. La seva entrada en escena està prevista per a la tardor i inicialment intentarà guanyar quota de mercat centrant-se en la seva clientela actual oferint interessants paquets (bundles) afegint telefonia mòbil als serveis que ja presta ara.

D'altra banda, la mateixa UPC ha anunciat la compra de la cadena de televisió privada TV3 per 80 milions d'euros, als que s'hi hauran d'afegir-ne 7 més depenent dels resultats.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/meRQ

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.