Liffey

A+ A A-

Les Credit Unions a l’atac amb una targeta de dèbit

Les Credit Unions a l’atac amb una targeta de dèbit L'Aughrim Street Credit Union, Dublin 7 / Foto: Liffey

A Irlanda hi ha unes entitats financeres anomenades Credit Union que són una cosa força semblant a una cooperativa de crèdit i n'hi ha una a cada poble; a Dublin n'hi ha una gairebé a cada barri i fins i tot alguns carrers tenen la seva pròpia credit union o també alguns departaments del govern. La idea va ser importada d'Alemanya a mitjan anys cinquanta del segle passat a fi d'ajudar aquells amb minsos coneixements d'economia domèstica a gestionar els diners d'una manera eficient.

El principi és el mateix que un banc normal, és a dir, prestar diners de creditors a deutors, però amb menys serveis; hi ha sobretot dipòsits per a estalviadors, a un termini variable que sol anar dels 3 als 5 anys, i préstecs per a creditors, la majoria d'imports baixos que serveixen per a fer reformes a casa, comprar un cotxe o anar de viatge. El benefici se'l reparteixen els socis en funció de les accions que tinguin; el fet de tenir-hi un dipòsit converteix el titular en accionista.

Ara, però, a fi de guanyar quota de mercat envers els bancs de tota la vida, onze de les credit unions amb més membres, uns 250.000, volen ampliar el seu ventall de serveis amb una targeta de dèbit MasterCard associada a un compte corrent que hauria de fer aquest tipus d'entitat molt més atractiva. A banda de treure diners també es podrà fer una domiciliació bancària, pagar als começos o fer pagaments cap a d'altres comptes; tot amb unes comissions més competitives que els bancs. La prova pilot començarà a la Tullamore Credit Union.

Font: Herald

URL curta: ves.cat/mbKf

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.