Liffey

A+ A A-

El gratuït Metro Herald dirà adéu aquest divendres

El gratuït Metro Herald dirà adéu aquest divendres Un exemplar del Metro Herald / Foto: Liffey

Des de l'any 2005 tot aquell que a primera hora del matí passi pels carrers del centre de Dublin ha d'anar esquivant els repartidors de premsa gratuïta que ofereixen un diari a qui encara no en duu cap però aquest proper divendres serà el darrer dia que es podrà veure aquesta imatge atès que l'empresa editora, Fortunegreen Ltd, n'ha anunciat el seu tancament, tant l'edició impresa, Metro Herald, com l'online, GoMetro.ie.

La història de la premsa gratuïta a Dublin no ha estat gaire exitosa i fins i tot en els anys de bonança econòmica generava pèrdues. El primer a aparèixer va ser el Metro, editat per DMG Media, la mateixa editora que l'Irish Times i el Daily Mail, i poc després va aparèixer el Herald AM, publicat per Independent News & Media, que també edita l'Irish Independent.

Després de 5 anys de pèrdues les dues empreses competidores van decidir d'unir esforços i de la fusió dels dos diaris va sorgir-ne, l'any 2010, el Metro Herald. Tanmateix, segons Paul Crosbie, director de Fortunegreen, el model econòmic de la premsa gratuïta ha esdevingut insostenible en l'actual clima de reducció de despesa en publicitat i han decidit de plegar.

Font: RTÉ

URL curta: ves.cat/l_81

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.