Liffey

A+ A A-

Fi de la crisi: a Grafton ja no hi queda cap botiga buida

Fi de la crisi: a Grafton ja no hi queda cap botiga buida La lona de la sabateria Korky's / Foto: Liffey

Un dels símptomes més evidents de la crisi econòmica era el fet que a Grafton Street (Dublin 2), el carrer més comercial d'Irlanda, hi havia locals buits quan uns anys abans, durant el Celtic Tiger, hi havia bufetades per poder tenir-hi botiga oberta encara que fos pagant un lloguer desorbitat. Va ser aquest nivell en el preu del lloguer el que, quan va esclatar la bombolla, va fer que moltes botigues haguessin d'abaixar la persiana.

Un dels casos més sonats va ser el de la sabateria Korky's (foto), que durant uns mesos va tenir una lona cobrint tota la façana de l'edifici que ocupava i en què denunciava la llei que només permetia negociar el lloguer a l'alça; la sabateria va acabar tancant.

Tanmateix, ara la recuperació econòmica és un fet i una prova d'això és que en aquest carrer ja no hi queda cap espai disponible. Els dos darrers locals que romanien buits, als números 57/58 i 23, han estat ocupats per Life Style Sports i Claire's Accessories, respectivament; el lloguer anual serà de 675.000 euros per a la botiga d'esports i 220.000 per a la d'accessoris. Ambdues obriran a principi de desembre per tal d'aprofitar l'embranzida de la campanya de Nadal.

Segons Darragh Cronin, de Savills, l'agència immobiliària que ha gestionat l'operació, hi ha hagut força interès per llogar les dues botigues i és que amb la recuperació econòmica hi ha moltes cadenes internacionals que volen establir-se a Dublin tot i que el tipus de local més habitual a Grafton, amb una superfície entre petita i mitjana, dificulta les coses.

Font: The Journal.ie

URL curta: ves.cat/l_Bn

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.