Liffey

A+ A A-

Llum verd municipal a produir un 33% més de Guinness

Llum verd municipal a produir un 33% més de Guinness La fàbrica de la Guinness, Dublin 8 / Foto: Liffey

Diageo, l'empresa propietària de la cervesa Guinness, ha rebut el vistiplau de l'ajuntament per a instal·lar una torradora d'ordi a la seva planta de producció de St James's Gate (Dublin 8), fet que permetrà d'augmentar la capacitat anual de torrefacció en 7.000 tones anuals, un 33% més que ara, que n'hi ha tres torrant-ne 21.000.

L'ordi torrat és un dels ingredients més importants en l'elaboració de la cervesa i és el que li dóna el color fosc. Es diu que el seu origen va ser totalment fortuït quan, ja fa uns segles, un magatzem d'ordi va patir un incendi; abans de perdre tota aquella matèria primera, els cervesers van decidir d'utilitzar l'ordi torrat -o més aviat cremat- i en veure que el producte final era força bo va sorgir la cervesa negra que coneixem avui, la "black stuff".

De moment no se sap si l'augment de producció implicarà una reducció de preu perquè Diageo ha afirmat que tant la política de preus com el volum de producció són una informació confidencial. Per tal de pressionar una mica l'ajuntament, en la sol·licitud de permís l'empresa va adduir que té plans d'intensificar la producció a la seva planta de Dublin, fet que beneficiaria tothom.  

Font: Herald

URL curta: scur.cat/JHXH9G

 

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.