Liffey

A+ A A-

La liberalització del taxi podria costar 400 milions

La liberalització del taxi podria costar 400 milions Un taxi a College Green, Dublin 2 / Foto: Liffey

La desregulació del sector del taxi va tenir lloc l'any 2000 però hi ha hagut uns quants conductors que han estat batallant als tribunals de justícia per la pèrdua que els va suposar la liberalització, que va fer que una llicència de taxi acabada de comprar per unes 80.000 lliures irlandeses (uns 101.600 euros) perdés tot el seu valor d'un dia per l'altre puix que tothom qui ho volgués en podia comprar una per 5.000 lliures (6.350 euros).

Ara el cas està pendent de la decisió de l'Alt Tribunal, que si fallés a favor dels demandants podria suposar-li al govern (o al contribuent) haver de compensar més de 1.100 afectats, és a dir, que la factura final podria enfilar-se fins als 400 milions d'euros. Els taxistes al·leguen que la liberalització va ser un atemptat contra els seus drets de propietat reconeguts a la Constitució i que amb el fons de compensació creat per algunes administracions locals no n'hi va haver prou.

De fa anys que el sector està una mica crispat perquè el govern s'hi ha acarnissat per tal de netejar-lo de malfactors i de vehicles no aptes amb una bateria de mesures que han fet que el nombre de llicències hagi passat de les 47.529 de l'any 2009 fins a les 29.975 actuals. També ha disminuït el nombre de vehicles que es dediquen a aquesta activitat, passant dels 27.429 als 21.644 durant el mateix període.

Font: Irish Independent

URL curta: scur.cat/4Y8L5Z

 

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.