Liffey

A+ A A-

La Credit Union de la policia lliga els bitllets amb goma de pollastre

A diferència de la majoria de bancs i altres Credit Unions que estan patint de valent la crisi immobiliària i els endarreriments en el pagament de les hipoteques i que amb prou feina poden subsistir, a la Credit Union de la Garda Siochána (anomenada Saint Raphael's a Dublin i Saint Raphael's and Saint Paul's a Cork) li sobren els calers. Una credit union és una caixa d’estalvis a nivell local o de col·lectiu, com la Caixa d’Advocats o Enginyers.

Després de l’auditoria externa realitzada per la firma Grant Thornton, s’ha sabut que tenen 150 milions per prestar, el problema és que la majoria dels seus 32.000 socis són molt recelosos a l’hora de demanar un préstec a causa de la incertesa actual de l’economia.

Actualment la Saint Raphael's té un actiu de 350 milions i unes reserves de més de 40. Té prestats 168 milions i els endarreriments només són 5.17 milions, que representen un 3.08% del total, una xifra molt baixa en comparació amb els principals bancs del país que regalaven els diners al primer que es presentava a l’oficina.

El de les credit unions és un sector que de moment ha resistit la crisi però es preveu que algunes de les 413 entitats existents actualment, amb un actiu global de 14.000 milions, hauran de fusionar-se o ser intervingudes pel Banc Central.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.