Liffey

A+ A A-

Comença el ball de les Credit Unions

En els darrers tres anys i mig de crisi econòmica que ha viscut Irlanda la majoria de notícies relacionades amb la fallida del sector bancari han fet referència als grans bancs com el cas sonat de l'Anglo Irish Bank, el primer a ser nacionalitzat, que han acaparat bona part de l'ajuda rebuda del Fons Monetari Internacional i de la Unió Europea.

Però tot indica que ara ha arribat el torn de les Credit Unions, un entramat d'entitats d'estalvi molt petites totalment independents les unes de les altres i de les que a tot Irlanda n'hi ha 408; a Dublin gairebé n'hi ha una a cada barri o parròquia.

La intervenció la setmana passada del Banc Central d'Irlanda a la Credit Union de Newbridge (Comtat de Kildare), una de les més importants en valor dels seus dipòsits i préstecs, podria ser la primera fitxa d'un efecte dòmino i és que els endarreriments en el repagament de les hipoteques comencen a passar factura als balanços.

El ministre d'Economia ha volgut calmar els temors dels estalviadors i ha dit que, en tant que entitats irlandeses, els primers 100.000 euros en dipòsits estan coberts per la garantia bancària estatal que va ser recentment prorrogada en el seu tercer aniversari. De tota manera caldrà que se'n fusionin unes quantes i ja n'hi ha algunes, com la de Carlow, que cerquen parella.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.