Liffey

A+ A A-

La lliura irlandesa encara circula

El dia 9 de febrer del 2002 la lliura irlandesa, coneguda popularment com a punt, va deixar de ser la moneda de curs legal a Irlanda i va ser substituïda per la nova moneda europea, l'euro. Malgrat els 10 anys que ja han transcorregut les dades del Central Bank diuen que encara hi ha punts per un valor de 361 milions d'euros que no han estat bescanviats, dels quals 236 són en bitllets i 125 en monedes.

El fet que no hi hagi cap data límit per fer el canvi resulta en un degoteig constant de gent que va la seu del Banc Central a Dame Street (Dublin 2) amb els vells punts i segons un portaveu del banc, cada dia hi ha com a mínim una persona a fer-ho. Les dades del 2011 mostren que van bescanviar-se 2.6 milions d’euros, la qual cosa equival a una mitjana diària de 10.317 euros, la majoria en bitllets.

Amb la crisi econòmica en què la gent va més curta de diners es preveu que els punts que es tenien guardats per mandra d'anar a canviar-los ara surtin com bolets del fons dels calaixos o de butxaques d'abrics que la gent no s'hagi posat en molts anys.

Font: Irish Times

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.