Liffey

A+ A A-

Enxampen milers de rics cobrant de Benestar Social

Enxampen milers de rics cobrant de Benestar Social Entrada de l'oficina de Benestar Social a Dublin 1 / Foto: Liffey

La ministra de Benestar Social, Joan Burton, continua la seva croada contra els qui cometen frau cobrant subsidis que no els pertoquen i el darrer episodi ha tingut com a protagonistes uns quants rics que malgrat tenir un compte corrent carregadet no declaraven tots els seus diners.

Fins fa poc i a causa de la nul·la interconnexió entre les bases de dades de les diferents administracions públiques defraudar a Benestar Social era no només habitual si no també força fàcil però amb un simple encreuament d'informació han anat descobrint tots els infractors.

En el cas del rics que feien veure que eren pobres Benestar Social va creuar les seves dades sobre receptors de subsidis que es donen a gent amb pocs recursos (means-tested) amb les dels impostos (DIRT) cobrats per Hisenda sobre interessos de dipòsits bancaris i que les entitats estan obligades a facilitar a les autoritats fiscals en cas que superin els 635 euros anuals.

En un cas concret va descobrir-se un defraudador que cobrava diversos subsidis malgrat tenir 400.000 euros al compte corrent. Aquesta persona ha estat multada amb 2.500 euros i ha hagut de tornar uns 30.000 euros cobrats de manera indeguda; el jutge també el va condemnar a 4 mesos de presó però no haurà de complir la pena.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/kiuD

 

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.