Liffey

A+ A A-

Vaga a Marks & Spencer en plena campanya de Nadal

Vaga a Marks & Spencer en plena campanya de Nadal Protesta davant del Marks&Spencer de l'IFSC, Dublin 1 / Foto: Liffey

Uns 2.000 treballadors de Marks & Spencer (M&S) van fer ahir un vistosa vaga passejant-se amb rètols per davant dels 17 establiments que la cadena de grans magatzems britànica té a la República. Mandate, el sindicat majoritari entre els treballadors de M&S, va assegurar que lamentaven haver de fer vaga en plena campanya de Nadal però que l'empresa no els havia deixat cap altra alternativa.

L'acció de protesta ve derivada pels canvis que la direcció vol implementar, entre d’altres coses: reduir la bonificació per treballar en festiu, suprimir el bonus de Nadal i reduir el nombre de caps de secció. També volen fer canvis al pla de pensions, un tema que ha esdevingut un clàssic darrerament.

Els locals d'Athlone (Comtat de Westmeath) i Navan (Comtat de Meath) van ser els únics que van poder obrir gràcies a la contractació de treballadors temporals, fet que Mandate va considerar com una provocació que trencava el legítim dret a vaga; tanmateix, els dos establiments només van romandre oberts durant un nombre limitat d'hores. Si no hi ha res de nou tornaran a fer vaga els dies 12 i 20 de desembre.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/hDnH

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.