Liffey

A+ A A-

Un capellà ofereix casaments low-cost contra la crisi

Un capellà ofereix casaments low-cost contra la crisi La núvia de Dublin Bus / Foto: Liffey

Conor Cunningham, un capellà de Lisdoonvarna (Comtat de Clare), vol acabar amb la manca de casaments provocada per la crisi econòmica i ha començat a oferir cerimòmies low-cost, o no-religious-cost, per a totes les parelles que es vulguin casar però que no puguin pagar-se un casament a tentipotenti amb un ”aquí que no falti de res!” com a lema principal, típic dels anys bojos del Celtic Tiger.

El capellà del nord de Clare ofereix dos tipus de celebració: la comunitària, durant la tradicional missa de diumenge, i el microcasament privat amb els nuvis i els dos testimonis com a únics participants. Els dos “productes” són de franc i Cunningham afirma que ho fa perquè els diners no han de ser un impediment per a un acte com aquest. Segons alguns col·legues d’altres parròquies, el problema està molt estès.

A més, fent referència a la missa de diumenge, Cunningham diu que això podria fer augmentar el nombre de persones que va a missa i és que no cada diumenge es pot tenir el privilegi de viure un casament. Nogensmenys, l’oferta de casar-se durant la missa de diumenge no es pot fer a totes les parròquies perquè en alguns llocs està prohibit; l’Església considera que els capellans ja tenen prou feina amb les 5 o 6 misses d’aquell dia.

Font: Irish Examiner

URL curta: ves.cat/hpqP

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.