Liffey

A+ A A-

Temple Bar podria esdevenir zona lliure de buskers

Temple Bar podria esdevenir zona lliure de buskers Actuació musical a Grafton Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

Tot i que es considera el barri cultural de Dublin els artistes de carrer podrien ser expulsats de Temple Bar (Dublin 2) si prospera el pla municipal de regulació de les activitats artístiques a la via pública, un assumpte que ja fa temps que s'ha intentat resoldre d'una manera informal i no escrita però que alguns “buskers”, nom que reben els qui actuen al carrer, no respecten. Això ha fet augmentar el nombre de queixes i denúncies rebudes per l'ajuntament.

Amb la nova normativa els artistes haurien de comprar una llicència anual amb un cost de 30 euros, que serien 60 per als qui fessin servir amplificadors de so. La durada màxima de l'actuació no podria superar les dues hores i en cas que es volgués continuar s'hauria de recórrer una distància de 250 metres; per tornar al mateix lloc s'hauria d'esperar 24 hores.

Hi hauria dues zones on no estaria permès d'actuar: Temple Bar i davant del GPO a O'Connell Street (Dublin 1); a la resta de zones s'hi podria fer activitats de 9 del matí fins a les 11 de la nit, a excepció de Grafton Street (Dublin 2), on durant els caps de setmana es podria tocar fins a la una de la nit i és que en ser una zona totalment comercial no hi ha veïns a qui es pugui molestar.

Font: Irish Times

URL curta: ves.cat/l-Gg

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.